ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Правоохоронні органи
За порушення карантину правоохоронці Одещини склали за минулий тиждень понад 1100 адмінматеріалів
10:19 / 02.11.2021
Правоохранительные органы

ОДЕСА, 02 ЛИСТОПАДА 2021 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Тимчасово виконуючий обов’язки заступника начальника ГУНП в Одеській області Олександр Гостіщев розповів на брифінгу в Одеській обласній державній адміністрації щодо ситуації в регіоні, пов’язаної з пандемією коронавірусу.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили у відділі комунікації поліції Одеської області.

Т.в.о. заступника очільника поліції регіону зазначив: 92 мобільні групи в складі правоохоронців, працівників Держспоживслужби, Укратрансбезпеки, муніципальної охорони та санітарних лікарів продовжують роз’яснювати громадянам правила на період карантину і перевіряти їх дотримання.

За минулий тиждень члени цих груп склали 310 адміністративних матеріалів на юросіб та 857 — на фізичних. Були закриті, за порушення карантинних норм, деякі розважальні заклади, власники та працівники яких не дотримувалися належним чином правил «червоної зони». Всього ж за період карантину в цьому році складено майже 25 тисяч адмінматеріалів на власників підприємств, перевізників і фізосіб.

Олександр Гостіщев відзвітував, що нині від COVID-19 щеплено 85 % поліцейських Одещини і вакцинація продовжується, й нагадав: з 8 листопада вступає у силу наказ, який забороняє заступати на роботу невакцинованим працівникам органів виконавчої влади. Також він закликав громадян дотримуватися умов карантину і наголосив: за порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених Законом України «Про захист населення від інфекційних хвороб», іншими актами законодавства, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними хворобами, перебування в громадських спорудах і транспорті під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, підроблення COVID-сертифікатів про вакцинацію загрожує відповідальність, передбачена статтею 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення та статтею 358 Кримінального кодексу України.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.014
Перейти на повну версію сайту