ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Правоохоронні органи
Українські та молдовські прикордонники відновили спільні патрулювання
16:23 / 02.11.2021
Правоохранительные органы

ОДЕСА, 02 ЛИСТОПАДА 2021 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я — Співробітники Державної прикордонної служби України та Прикордонної поліцієї Республіки Молдова відновили спільні патрулювання на суміжній ділянці державного рубежу.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Держприкордонслужби України.

Перший спільний патруль за участю прикордонників відділу «Тарутине» Білгород-Дністровського загону вийшов на службу на молдовській стороні. У подальшому у спільні з колегами із Республіки Молдова наряди виходитимуть прикордонники Білгород-Дністровського та Могилів-Подільського загонів. Відповідне рішення було прийняте днями під час прикордонно-представницької зустрічі, на якій сторони домовилися, що до спільного патрулювання залучатимуть лише тих прикордонників, які пройшли повний курс вакцинації від COVID-19. Вони будуть нести службу на території України або Молдови, але зі зброєю та спецзасобами при цьому будуть лише прикордонники тієї країни, територією якої здійснюється патрулювання.

Практика спільних патрулювань українсько-молдовського кордону запроваджена ще у 2012 році в рамках міжурядової угоди та протоколу прикордонних служб обох країн. Проте через пандемію коронавірусу в березні минулого року вона була призупинена.

Влітку цього року спільні патрулювання українські прикордонники відновили із румунськими, словацькими та угорськими колегами.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.014
Перейти на повну версію сайту