ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Правоохоронні органи
Готується суд над поліцейським, який у нетверезому стані збив насмерть підлітка
16:41 / 02.11.2021
Правоохранительные органы

ОДЕСА, 02 ЛИСТОПАДА 2021 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Співробітники Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування стосовно колишнього командира роти Управління патрульної поліції в Херсонській області, який у стані алкогольного сп’яніння на смерть збив 17-річного хлопця.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Державного бюро розслідувань.

30 червня поточного року в Херсоні поліцейський за кермом авто наїхав на 17-річного хлопця, який переходив дорогу по нерегульованому пішохідному переходу. Юнака з численними тілесними ушкодженнями госпіталізували до лікарні, де від отриманих травм він помер.

Правоохоронець втік з місця аварії та сховав автомобіль на околиці міста. Працівники ДБР встановили місцезнаходження авто, а згодом і поліцейський сам прийшов до Бюро із зізнанням.

Слідством доведено, що співробітник МВС керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння. Таким чином, він звинувачується у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння, якщо воно спричинило смерть потерпілого (ч. 3 ст. 286-1 КК України, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років).

Наразі підозрюваного звільнено з лав Національної поліції.

Процесуальне керівництво здійснювала Херсонська обласна прокуратура, оперативний супровід – ДБР та Херсонське управління ДВБ Нацполіції.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012
Перейти на повну версію сайту