ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Правоохоронні органи
Правоохоронці Одещини за тиждень зареєстрували понад 560 «карантинних» адмінпорушень
17:34 / 03.12.2021
Правоохранительные органы

ОДЕСА, 03 ГРУДНЯ 2021 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Правоохоронці Одеської області, працюючи в складі рейдових груп, за тиждень зареєстрували в понад 560 адміністративних порушень карантинних норм.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили у відділі комунікації поліції Одеської області.

Поліцейські, працівники муніципальної охорони та Держспоживслужби, а також санітарні лікарі перевірили на минулому тижні майже понад 2900 об’єктів. Про це сьогодні, 3 грудня, розповів начальник відділу охорони публічного порядку Управління превентивної діяльності ГУНП регіону Сергій Бурмеха під час спільного з директоркою Департаменту охорони здоров’я Одеської облдержадміністрації Наталією Одарій-Захар’євою брифінгу щодо ситуації в області, пов’язаної з пандемією коронавірусу.

Сергій Бурмеха повідомив: «За порушення правил щодо карантину людей працівники поліції склали 89 протоколів за частиною 1 статті 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення та винесли 477 постанов за частиною 2 цієї ж статті щодо громадян, які нехтували засобами індивідуального захисту. Найбільше порушень рейдовики виявили у громадському транспорті, закладах громадського харчування та на ринках».

Поліцейські Одещини нагадують: з початку введення «червоної карантинної зони» рейдовики слідкують за тим, щоб громадяни дотримувалися маскового режиму, перевіряють сертифікати про вакцинацію чи інші відповідні документи та проводять роз’яснювальні бесіди. За порушення правил карантину причетним загрожує адміністративна відповідальність, передбачена статтею 44-3 КУпАП, а от підробка COVID-сертифікатів та їх свідоме використання тягне за собою більш суворе покарання згідно зі статтею 358 Кримінального кодексу України.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.054
Перейти на повну версію сайту