ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Правоохоронні органи
Чиновників двох сільрад Одещини підозрюють у розкраданні грошей у школярів
15:28 / 08.12.2021
Правоохранительные органы

ОДЕСА, 08 ГРУДНЯ 2021 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Правоохоронці Одеської області повідомили про викриття посадових осіб двох сільських рад у привласненні бюджетних коштів, виділених на харчування в закладах освіти.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили у відділі комунікації поліції Одеської області.

В протиправних діях підозрюються голови та бухгалтери двох сільрад Ширяївської ОТГ й кілька місцевих підприємців. Посадовці, як стверджують у поліції, підписували фіктивні договори з фізособами-підприємцями на закупівлю й поставку продуктів та інших товарів у садочки та школи за завищеними цінами. А потім купували харчі на ринках за в рази нижчими цінами, переводячи різницю в готівку й розподіляючи її між собою. За три роки підозрювані уклали тисячі таких угод на 23 мільйони гривень.

У домоволодіннях, транспортних засобах та на робочих місцях фігурантів справи були проведені санкціоновані Київським райсудом Одеси обшуки, в ході яких вилучені банківські картки, фіктивні печатки ФОПів, накладні, договори, сесійні рішення та інша документація.

Дії зловмисників кваліфіковані за ч.3 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання обмеженням волі на строк від 3 до 5 років або позбавленням волі на строк від 3 до 8 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування проводять співробітники Слідчого управління ГУНП в Одеській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Одеській області ДСР НПУ та під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.013
Перейти на повну версію сайту