ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Правоохоронні органи
Правоохоронці Одещини за тиждень зареєстрували понад 587 «карантинних» адмінпорушень
16:23 / 10.12.2021
Правоохранительные органы

ОДЕСА, 03 ГРУДНЯ 2021 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Правоохоронці Одеської області, працюючи в складі рейдових груп, за тиждень зареєстрували в понад 587 адміністративних порушень карантинних норм.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили у відділі комунікації поліції Одеської області.

Начальник відділу охорони публічного порядку Управління превентивної діяльності ГУНП регіону Сергій Бурмеха провів сьогодні, 10 грудня, з директоркою Департаменту охорони здоров’я Одеської облдержадміністрації Наталією Одарій-Захар’євою спільний брифінг щодо ситуації в області, пов’язаної з пандемією коронавірусу. Під час заходу він розповів, що 498 із зафіксованих порушень стосувалися недотримання маскового режиму, а ще 89 — нехтування правилами щодо карантину людей та санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм.

Сергій Бурмеха додав: «В ході 307 рейдів поліцейські, санітарні лікарі, працівники Держспоживслужби та муніципальної охорони перевірили понад дві тисячі триста об’єктів. Найбільше порушень виявили у торгових центрах, громадському транспорті, ринках та закладах громадського харчування. Щодо всіх причетних склали адміністративні матеріали за ст.44-3 КУпАП. Крім того, цього тижня було відкрите кримінальне провадження за фактом використання підробленого COVID-сертифіката».

В поліції нагадують, що з 7 грудня Одеська область перейшла до «жовтої зони» карантину. Але в ній діють ті ж обмеження, що у «червоній зоні» — забороняється проведення масових заходів, робота закладів культури, громадського харчування, спортзалів тощо. Виключення: наявність у персоналу та відвідувачів документа про отримання однієї дози вакцини або повної вакцинації, сертифікат про одужання чи негативний результат тесту на COVID-19. Використання засобів індивідуального захисту обов’язкове. Правоохоронці закликають: «Не нехтуйте правилами безпеки, адже вони встановлені для зменшення захворюваності на коронавірус. Крім того, за їх порушення передбачені штрафи, а за підробку та свідоме використання фальшивих документів про вакцинацію причетним загрожує кримінальна відповідальність за ст.358 Кримінального кодексу України».


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.055
Перейти на повну версію сайту