ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Правоохоронні органи
Одеські митники перешкодили ввезенню в Україну вибухонебезпечного вантажу
17:09 / 15.12.2021
Правоохранительные органы

ОДЕСА, 15 ГРУДНЯ 2021 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Департаментом боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Держмитслужби в зоні діяльності Одеської митниці Держмитслужби виявлено спробу незаконного ввезення товару подвійного використання – нітрату калію.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Одеської митниці.

Відповідно до поданих митним органам документів із Держави Ізраїль на адресу київського підприємства переміщувався товар «добрива мінеральні із вмістом двох поживних елементів — азоту та калію» загальною вагою 24 000 кг. Одеською митницею було здійснено відбір проб цього товару для проведення аналізу з метою встановлення характеристик, визначальних для класифікації товарів згідно з УКТ ЗЕД. Після проведення досліджень Одеською митницею винесено рішення про визначення коду товару згідно із УКТ ЗЕД, згідно з яким товар являє собою «нітрат калію водорозчинний для використання в якості мінерального добрива». А ця речовина включена до Єдиного списку товарів подвійного використання (затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 28.01.2004 № 86 «Про затвердження Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів подвійного використання») і відноситься до матеріалів, які за своїми властивостями можуть бути використані у терористичних цілях. Тому імпорт (тимчасове ввезення) зазначеного товару здійснюється за дозволом (висновком) Держекспортконтролю.

За даним фактом Одеською митницею складено протокол про порушення митних правил за ознаками правопорушення, передбаченого статтею 472 Митного кодексу України (недекларування товарів, транспортних засобів комерційного призначення). Товар «нітрат калію водорозчинний для використання в якості мінерального добрива» загальною вагою 24 000 кг вилучено на склад митниці.

Одеською митницею направлено до Управління Служби безпеки України в Одеській області повідомлення про протиправне діяння, що містить ознаки злочину, передбаченого статтею 333 Кримінального кодексу України (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю).


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.057
Перейти на повну версію сайту