ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Правоохоронні органи
Правоохоронці Одещини за тиждень зареєстрували понад 455 «карантинних» адмінпорушень
16:51 / 17.12.2021
Правоохранительные органы

ОДЕСА, 17 ГРУДНЯ 2021 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Правоохоронці Одеської області, працюючи в складі рейдових груп, за тиждень зареєстрували в понад 455 адміністративних порушень карантинних норм.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили у відділі комунікації поліції Одеської області.

Начальник відділу охорони публічного порядку Управління превентивної діяльності ГУНП регіону Сергій Бурмеха провів сьогодні, 17 грудня, з директоркою Департаменту охорони здоров’я Одеської облдержадміністрації Наталією Одарій-Захар’євою спільний брифінг щодо ситуації в області, пов’язаної з пандемією коронавірусу. Під час заходу він заявив: «За порушення правил щодо карантину людей працівники поліції склали 66 протоколів за частиною 1 статті 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Також винесли 389 постанов за частиною 2 цієї ж статті щодо громадян, які нехтували засобами індивідуального захисту. Протягом тижня мобільні групи, до складу яких входять поліцейські, санітарні лікарі, працівники Держспоживслужби та муніципальної охорони перевірили 2440 об’єктів». Найбільше виявлених порушень стосувалися перебування людей у громадських місцях, транспорті, ринках без маски та документів, зокрема довідки про вакцинацію.

Сергій Бурмеха зазначив також, що загалом з початку введення «червоної зони» карантину 18 жовтня на території Одещини відкрили кримінальних 13 проваджень за порушення, пов’язані з карантином. З них шість – за ст.358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут чи використання) Кримінального кодексу України. Також зареєстровані факти підкупу (ст.354), шахрайства (ст.190), службового підроблення (ст.366), несанкціонованого втручання в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж (ст.361) та дій з інформацією, яка в цих системах чи мережах оброблюється (ст.362). Поліцейські закликають громадян свідомо дотримуватися правил карантину, адже вони необхідні для зменшення захворюваності на COVID-19. Крім того, за порушення карантинних норм передбачені штрафи, а за виготовлення та свідоме використання фальшивих документів про вакцинацію причетним загрожує кримінальна відповідальність.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.011
Перейти на повну версію сайту