ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Правоохоронні органи
Правоохоронці викрили держвиконавця на хабарі у 500 доларів
16:21 / 20.01.2022
Правоохоронці викрили держвиконавця на хабарі у 500 доларів

ОДЕСА, 20 СІЧНЯ 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я — 500 доларів США за сприяння у скасуванні заборони на виїзд з України вимагав держвиконавець одного з відділів ДВС в Одесі.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в пресслужбі Одеської обласної прокуратури.

За процесуального керівництва прокурорів Суворовської окружної прокуратури м. Одеси викрито державного виконавця одного з відділів державної виконавчої служби в Одесі під час одержання неправомірної вигоди.

З’ясовано, що держвиконавець, використовуючи своє службове становище, одержав 500 доларів США від громадянина за вплив на іншого службовця ДВС щодо вирішення питання про скасування тимчасового обмеження у праві виїзду з України та незастосування штрафних санкцій в межах виконавчого провадження.

У разі відмови сплатити неправомірні кошти виконавець погрожував застосуванням відповідних санкцій, а саме нарахуванням виконавчого збору та штрафу за несвоєчасну сплату заборгованості з аліментів.

Під час передачі грошей держвиконавця затримали на його робочому місці. Наразі особі повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 369-2 КК України та вирішуються питання щодо обрання запобіжного заходу і відсторонення від займаної посади.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі відділу поліції № 3 ОРУП № 1 ГУНП в Одеській області за оперативного супроводу співробітників УСР в Одеській області ДСР НПУ.

У прокуратурі нагадують, що, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.011
Перейти на повну версію сайту