ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Правоохоронні органи
Правоохоронці Одещини за тиждень зареєстрували 74 «карантинних» адмінпорушень
17:36 / 28.01.2022
Правоохранительные органы

ОДЕСА, 28 СІЧНЯ 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Правоохоронці Одеської області, працюючи в складі рейдових груп та перевіривши за тиждень майже 886 об’єктів, зареєстрували 74 адміністративних порушень карантинних норм.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили у відділі комунікації поліції Одеської області.

Найбільше порушень стосувалися перебування людей у громадських місцях і транспорті без засобів індивідуального захисту та документів, зокрема довідки про вакцинацію.

До складу мобільних груп входять поліцейські, санітарні лікарі, працівники Держспоживслужби та муніципальної охорони. 60 адміністративних постанов за ч.2 ст.44-3 КУпАП вони склали відносно людей, які знаходилися у громадських місцях без масок, а ще 14 протоколів за ч.1 цієї ж статті оформили за порушення правил щодо карантину людей.

Поліція закликала громадян відповідально ставитися до дотримання карантинних норм, адже вони спрямовані на зменшення захворюваності на COVID-19, і нагадала, що їх порушення тягне за собою штрафи. А за фальсифікацію документів про вакцинацію загрожує кримінальна відповідальність – до двох років ув’язнення за виробництво підроблених документів і до двох років обмеження волі для тих, хто свідомо користується такими сертифікатами.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.014
Перейти на повну версію сайту