ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Правоохоронні органи
Справа «Delfi»: готується суд над командиром корабля Морохорони
11:47 / 02.02.2022
Правоохранительные органы

ОДЕСА, 02 ЛЮТОГО 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Приморська окружна прокуратура Одеси скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього командира корабля морської охорони Одеського загону морської охорони, підозрюваного у недбалому ставленні до військової служби.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Одеської обласної прокуратури.

Недбале ставлення військової службової особи до служби, що заподіяло істотну шкоду, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану, на думку слідства, проявилось в тому, що у листопаді 2019 року командир корабля, перебуваючи на кораблі морської охорони, який ніс бойове чергування в акваторії Чорного моря поблизу Одеського морського порту, знав про наявні порушення у танкера «Delfi» та не вжив заходів щодо його затримання та конвоювання до найближчого порту. Під час огляду судна, як повідомляють в прокуратурі, прикордонниками було встановлено, що танкер перетнув держкордон України без необхідних документів та з меншою за необхідну кількістю екіпажу – командою із 3-х замість 5-ти осіб. Також було зафіксовано непрацездатність головних двигунів судна, втрату одного з якорів, нестабільно працюючі системи зв’язку, відсутність палива та провізії, що створювало передумови до загрози життю та здоров’ю членів екіпажу. Внаслідок цього, вважають правоохоронці, вантажний танкер в умовах шторму зірвався з якоря та, дрейфуючи, сів на мілину поблизу одеського пляжу «Дельфін», де стався витік нафтопродуктів. Це створило загрозу життю та здоров’ю громадян під час перебування на водній поверхні, і призвело до закриття пляжу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні (ч. 3 ст. 425 КК України) здійснювали слідчі ВП №2 ОРУП №1 ГУНП в Одеській області за оперативного супроводу співробітників УСБУ в Одеській області.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012
Перейти на повну версію сайту