ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Правоохоронні органи
Готується суд над депутатом міськради на Одещині та його спільниками, підозрюваними в незаконній порубці лісу
12:49 / 02.02.2022
Правоохранительные органы

ОДЕСА, 02 ЛЮТОГО 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – До суду скеровано обвинувальний акт стосовно організатора та учасників групи за фактом вчинення незаконної порубки та збуту деревини, втягнення неповнолітнього у протиправну діяльність та легалізації одержаного злочинним шляхом майна.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Одеської обласної прокуратури.

Прокурори Одеської обласної прокуратури обвинувачують депутата та ще 7-х учасників організованої групи у вчиненні організованою групою незаконної порубки, перевезенні, зберіганні та збуті деревини, що спричинило тяжкі наслідки, а також втягненні неповнолітнього у протиправну діяльність та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом.

У 2020 році депутат однієї з міських рад на півночі Одеської області, як з’ясовано слідством, організував незаконну порубку ясенів, дубів, кленів та інших лісових насаджень на території двох лісництв. До своєї діяльності він залучив неповнолітнього, я також чотирьох місцевих мешканців і трьох мешканців Кіровоградщини. Депутат забезпечив спільників транспортом та обладнанням для спилу дерев, організував переробку деревини на вугілля для подальшого продажу на території Одеської та Вінницької областей. Кошти від реалізації лісопродукції зловмисники легалізували шляхом проведення фінансових операцій, частину з яких використовували на продовження протиправної діяльності.

В ході розслідування правоохоронцями здобуті докази, що за період з грудня 2020 року по серпень минулого року, внаслідок порубок понад 800 дерев на земельній ділянці площею близько 72 гектарів, завдано майже 10 млн грн шкоди навколишньому природному середовищу. Під час проведених обшуків за місцем зберігання з переробки деревини та місцями мешкання фігурантів правоохоронці виявили та вилучили зрублені дерева, знаряддя скоєння злочину — пилки, сокири, вантажні транспортні засоби, на яких перевозилась деревина. Також у організатора вилучено вогнепальну зброю, яка зберігалась незаконно.

В рамках кримінального провадження пред’явлено позов про відшкодування завданих збитків.

Досудове розслідування (ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 246, ч. 1 ст. 263, ч. 1 ст. 209, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 304 КК України) здійснювали слідчі СУ ГУНП в Одеській області за оперативного супроводу співробітників УСР в Одеській області ДСР НП України.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012
Перейти на повну версію сайту