ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Правоохоронні органи
Правоохоронці виявили в Одесі канал переправки мігрантів
14:02 / 02.02.2022
Правоохранительные органы

ОДЕСА, 02 ЛЮТОГО 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Повідомлено про підозру 3 учасникам організованої групи за фактом сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону.

В Одесі повідомлено про підозру та арештовано учасників організованої групи, які переправляли через кордон нелегалів

Учасники організованої групи підозрюються у сприянні незаконному переправленню осіб через держкордон України порадами, вказівками, вчиненому щодо кількох осіб організованою групою, з корисливих мотивів, службовою особою з використанням службового становища (ч. 3 ст. 332 КК України). Окрім того, інспектору прикордонної служби відділу Південного територіального управління ДПСУ повідомлено про підозру у порушенні правил несення прикордонної служби (ч. 2 ст. 419 КК України).

Двоє цивільних осіб, разом із прикордонником, за даними слідства, з корисливих мотивів, з метою незаконного збагачення, у листопаді 2021 року налагодили злочинну схему та за грошову винагороду здійснили незаконне переправлення громадян через одну з ділянок державного кордону України до Молдови.

28 січня 2022 року Київський районний суд Одеси обрав прикордоннику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з утриманням на гауптвахті Південного територіального управління ВСП ЗСУ. Організатору цієї схеми суд продовжив дію запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі другого слідчого відділу (з дислокацією у м. Одеса) територіального управління ДБР, розташованого у м. Миколаєві. Оперативний супровід здійснюють співробітники Управління СБ України в Одеській області, процесуальне керівництво — прокурори Одеської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.011
Перейти на повну версію сайту