ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Правоохоронні органи
СБУ підозрює посадовця Держпродспоживслужби в корупції
10:49 / 04.02.2022
Правоохранительные органы

ОДЕСА, 04 ЛЮТОГО 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Служба безпеки України виявила на Одещині корупційну схему, організовану посадовцями одного з підрозділів Держслужби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів на державному кордоні.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Управління СБ України в Одеській області.

Виявлення протиправної діяльності здійснювало Управління СБУ в Одеській області спільно з Теруправлінням ДБР, розташованим в м.Миколаїв, за процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури.

Посадовці одного з територіальних підрозділів Держпродспоживслужби, за даними слідства, майже рік систематично вимагали та отримували неправомірну вигоду у підприємців. За не створення штучних перешкод під час оформлення вантажів у режимі «експорт/імпорт» в портах Одещини зловмисники встановили «таксу» $100 з контейнера. У разі відмови, як повідомляють в СБУ, погрожували комерсантам додатковими формами ветеринарного контролю та затягуванням оформлення вантажів.

Правоохоронці затримали головного спеціаліста відділу прикордонного інспекційного контролю «на гарячому» під час отримання чергового «траншу» хабаря від підприємця за оформлення 4 контейнерів. А раніше оперативники СБУ задокументували факт отримання цим же чиновником неправомірної вигоди за оформлення ще 5 контейнерів.

Вирішується питання щодо оголошення посадовцю про підозру за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Триває слідство для виявлення і притягнення до відповідальності усіх причетних до схеми осіб.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012
Перейти на повну версію сайту