ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Правоохоронні органи
Поліція завершила розслідування за фактом одержання хабаря головою однієї з селищних рад Одещини
11:33 / 04.02.2022
Правоохранительные органы

ОДЕСА, 04 ЛЮТОГО 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Правоохоронці завершили досудове розслідування за фактом вимагання головою однієї з селищних рад Одещини тисячі доларів США за надання дозволів на дві земельні ділянки під розміщення торгових павільйонів.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили у відділі комунікації поліції Одеської області.

Наприкінці жовтня минулого року 49-річна посадовиця отримала 500 доларів в обмін на рішення сільради щодо виділення перших 30-ти квадратних метрів землі. А вже за кілька тижнів, під час передачі такої ж суми грошей за виділення другої земельної ділянки такого ж розміру, вона була затримана правоохоронцями.

Дії чиновниці були кваліфіковані за ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище) Кримінального кодексу України. Наразі досудове розслідування завершено, обвинувальний акт та матеріали справи направлені до суду. Згідно з чинним законодавством, голові селищної ради загрожує від п’яти до десяти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.011
Перейти на повну версію сайту