ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Правоохоронні органи
Митника з аеропорту Одеси підозрюють у хабарництві
17:50 / 17.02.2022
Правоохранительные органы

ОДЕСА, 17 ЛЮТОГО 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Одеські правоохоронці оголосили підозру працівникові митної служби в одержанні неправомірної вигоди та зловживанні впливом.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили у відділі комунікації поліції Одеської області.

У громадян, які прибували в Україну через Міжнародний аеропорт «Одеса», правопорушник вимагав гроші за усунення перешкод при проведенні митних формальностей із їхнім багажем.

За 400 доларів США посадовець, як повідомляють у поліції, запропонував громадянину України, аби той без затримок пройшов митний контроль із чотирма валізами з одягом, привезеним із Туреччини. Цей же службовець за 700 доларів неправомірної вигоди, як встановлено слідством, пообіцяв ще одному громадянину вплинути на те, аби йому безперешкодно повернули зі складу одеської митниці вилучені дев’ять сумок з речами.

За результатами досудового розслідування, яке проводять слідчі відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності Слідчого управління ГУНП в Одеській області за оперативним супроводом Служби безпеки України та під процесуальним керівництвом одеської обласної прокуратури, фігуранту оголосили підозру за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) та ч. 2 ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України.

Правопорушнику загрожує позбавлення волі на строк до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.013
Перейти на повну версію сайту