ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Правоохоронні органи
Правоохоронці Одещини за тиждень зареєстрували 45 «карантинних» адмінпорушень
11:12 / 18.02.2022
Правоохранительные органы

ОДЕСА, 18 ЛЮТОГО 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Правоохоронці Одеської області, працюючи в складі рейдових груп та перевіривши за тиждень 464 об’єкти, зареєстрували 45 адміністративних порушення карантинних норм.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили у відділі комунікації поліції Одеської області.

До складу мобільних груп входять поліцейські, санітарні лікарі, працівники Держспоживслужби та муніципальної охорони.

Найбільше виявлених ними порушень стосувалися перебування людей у громадському місці без засобів індивідуального захисту та документів, зокрема сертифікату про вакцинацію. Відносно правопорушників склали адміністративні протоколи, за нехтування правилами карантину їм загрожує адміністративна відповідальність у вигляді штрафів.

Поліція опублікувала звернення: «Шановні громадяни, зауважимо, що на Одещині оголошено «помаранчевий» рівень епідемічної небезпеки. Правоохоронці постійно проводять профілактичні заходи, виявляючи тих, хто нехтує протиепідемічними нормами чи користується підробленими сертифікатами про вакцинацію, наражаючи себе та оточення на ризик захворіти COVID-19. Якщо за порушення правил карантину передбачене покарання за частиною 1 статті 44-3 КУпАП, то причетним до підробки документів про вакцинацію або свідоме використання фальсифікованого сертифіката загрожує до двох років обмеження волі згідно зі статтею 358 Кримінального кодексу України. Сумлінно дотримуйтеся правил щодо карантину людей – це необхідно для зниження захворюваності на коронавірус».


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.011
Перейти на повну версію сайту