ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Правоохоронні органи
СБУ: викрита схема незаконного використання суден колишнім керівництвом Одеського морпорту
13:58 / 18.02.2022
Правоохранительные органы

ОДЕСА, 18 ЛЮТОГО 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – В ході слідчо-оперативних дій працівниками Служби безпеки України викрито на оборудках з державним майном колишнє керівництво Одеського морського торговельного порту.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Управління СБ України в Одеській області.

Заходи з викриття протиправної діяльності проводили співробітники СБУ в Одеській області під координацією Головного управління «І» Департаменту захисту національної державності ЦУ СБУ за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Посадовці порту, як повідомляють в СБУ, передавали буксири портового флоту в оренду комерційних структур, за штучно заниженими тарифами. Така протиправна діяльність завдала державі збитків у понад 35 млн грн.

У 2017-2018 роках двоє керівників держпідприємства, за даними слідства, налагодили механізм виведення у тінь бюджетних грошей на незаконному використанні суден торговельного порту через передачу в оренду морських буксирів представникам афілійованих підприємств під виглядом надання сервісних послуг. Учасники схеми, як повідомляють правоохоронці, штучно занижували вартість тарифів на використання державного майна та вносили недостовірні відомості до звітної документації. При цьому, фактичні витрати на техобслуговування, ремонт та заправку пальним буксирів, за попередніми даними СБУ, у десятки разів перевищували визначену посадовцями орендну плату.

Наразі правоохоронці повідомили двом колишнім керівникам порту про підозру у вчиненні злочину. Вирішується питання щодо обрання їм міри запобіжного заходу.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України, триває слідство для встановлення всіх обставин правопорушення і притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до нього.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012
Перейти на повну версію сайту