ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Правоохоронні органи
Одеська прокуратура розпочала розслідування обстрілу судна «HELT»
11:36 / 05.03.2022
Одеська прокуратура розпочала розслідування обстрілу судна «HELT»

ОДЕСА, 05 БЕРЕЗНЯ 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – В Одеській прокуратурі за фактом обстрілу цивільного судна «HELT» розпочато розслідування.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в пресслужбі Одеської обласної прокуратури.

За процесуального керівництва прокурорів розпочато кримінальне провадження за фактом обстрілу збройними силами Російської Федерації вантажного цивільного судна «HELT». Дії військових країни-агресора кваліфікуються як порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України).

Встановлено, що 3 березня близько 10 години дня внаслідок обстрілів представниками підрозділів збройних сил Російської Федерації в акваторії Чорного моря, пошкоджено торгове цивільне судно «HELT» під прапором Панами, яке знаходилось на рейді в Чорному морі на відстані 12 морських міль від Одеси та на борту якого перебувало 6 цивільних осіб. Через завдані пошкодження зв'язок із судном було втрачено та судно потонуло.

В результаті рятувальної операції екіпаж «HELT» врятовано та госпіталізовано до лікарні з діагнозом: отруєння чадним газом та переохолодження.

Це вантажне цивільне судно належить Естонській компанії «Vista Shipping AS», здійснює мореплавство під Панамським прапором та займається вантажними перевезеннями морським шляхом. Членами екіпажу судна є 4 громадян України та 2 громадян РФ. При цьому, судно «HELT» стояло без вантажу, зброю та військову техніку не перевозило та не зберігало.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими ГУНП в Одеській області.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.020
Перейти на повну версію сайту