ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Правоохоронні органи
Односельці мало не вчинили на Одещині самосуд над мародерами
11:01 / 11.03.2022

ОДЕСА, 11 БЕРЕЗНЯ 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – В Білгород-Дністровському районі правоохоронці затримали двох мародерів, які обікрали житло односельця.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили у відділі комунікації поліції Одеської області.

В зверненні правоохоронців сказано:

За крадіжку, вчинену в період воєнного часу, зловмисників судитимуть по всій строгості закону. Згідно з чинним законодавством їм загрожує до десяти років позбавлення волі.

Скориставшись відсутністю господарів, 36-річна жінка та її 22-річний приятель серед білого дня зламали двері до чужого будинку і викрали звідки побутову техніку, інструменти та дитячий велосипед. Аби вивезти майно, правопорушники скористалися автомобілем, що стояв у дворі потерпілого.

Викрили мародерів протягом години. Місцеві жителі настільки були обурені вчинком односельців, що ладні були вдатися до самосуду.

«Поліцейські доставили фігурантів до райвідділку і повідомили їм про підозру в крадіжці, передбаченій ч.4 ст.185 Кримінального кодексу України, та незаконному заволодінні транспортним засобом, що передбачає ч.2 ст.289 ККУ. Суд обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком 60 діб. За скоєне зловмисникам загрожує до десяти років позбавлення волі», — розповів начальник Білгород-Дністровського районного відділу поліції Павло Бобчинський.

Нагадуємо: минулого тижня Верховна Рада України прийняла Закон «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за мародерство». Крім того, санкції низки статей Кримінального кодексу України доповнено кваліфікуючою ознакою – вчинення злочину в умовах воєнного або надзвичайного стану.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту