ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Правоохоронні органи
СБУ: в Одесі затримано кримінальників-колаборантів
14:20 / 14.04.2022

ОДЕСА, 14 КВІТНЯ 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Служба безпеки України затримала представників криміналітету, яких намагалася використати РФ, щоб розхитати ситуацію на Одещині.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Управління СБ України в Одеській області.

У повідомленні облуправління Служби сказано:

РФ намагалася використати криміналітет, щоб розхитати ситуацію на Одещині

Ці спроби значно активізувалися після того, як війську загарбників не вдалося захопити ключові населені пункти України власними силами.

Так, у Одесі СБУ нейтралізувала потужне злочинне угруповання, яке пішло на співпрацю з ворогом і хотіло приєднатися до окупаційної «влади», якщо рашисти захоплять місто.

В ході масштабної спецоперації СБУ і Нацполу було затримано лідерів і членів злочинних угруповань, серед яких відомі у кримінальних колах «Еміль Варшавський» та «Пайзулаєв».

Колаборанти підтримували зв'язок з представниками РФ і «доповідали» їм про ситуацію в регіоні. Координуючись зі своїми кураторами, злодії намагалися розхитати внутрішню обстановку – тероризували і залякували місцеве населення.

За інформацією СБУ, викриті особи повинні були «полювати» на правоохоронців, а також патріотично налаштованих активістів.

Частину своїх спільників лідери угруповання навіть записали до лав Тероборони, щоб збирати інформацію про наміри та позиції українських військових на Одещині.

Всі члени угруповання, які є громадянами України затримані, з ними проводяться відповідні слідчо-оперативні дії. Одного з лідерів (який є іноземцем) наразі видворено з України, іншому, який перебуває за кордоном, – заборонено в’їзд.

СБУ продовжує працювати у цілодобовому режимі і протидіє ворожим спецслужбам.

Слава Україні!


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту