ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Правоохоронні органи
Готується суд над южненською чиновницею, підозрюваною в корупції
18:18 / 14.04.2022

ОДЕСА, 14 КВІТНЯ 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Посадовиця Южненської міськради постане перед судом за підозрою у отриманні хабаря за не створення перепон при оплаті виконаних робіт за тендерами.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Одеської обласної прокуратури.

У повідомленні правоохоронців сказано:

Прокурори Доброславської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно керівниці одного з управлінь Южненської міської ради Одеської області, обвинуваченої у скоєнні корупційного злочину (ч. 3 ст. 368 КК України).

Нагадаємо, що посадова особа вимагала хабар у розмірі 15 % від вартості виконаних робіт на суму 1,7 млн грн у засновника підприємства за вирішення питання по виконаним роботам за тендерами з капітального ремонту внутрішніх систем електропостачання житлового будинку та капремонту пасажирських ліфтів. Зокрема, начальниця обіцяла не створювати штучних перешкод та пришвидшити оплату з місцевого бюджету виконаних підприємством робіт.

Правоохоронці затримали посадовицю після одержання 255 тис грн хабара.

Крім того, у грудні минулого року у ході розслідування кримінального провадження також задокументовано одержання чиновницею 56 тис грн, або 10% від вартості виконаних робіт з модернізації електропостачання, від того ж підприємця.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі ВП №4 ОРУП №2 ГУНП в Одеській області за оперативного супроводу співробітників УСБУ в Одеській області.

!За цей злочин Законом передбачено до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.005
Перейти на повну версію сайту