ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Правоохоронні органи
На Херсонщині виявлено факти вбивства окупантами мирних мешканців та руйнації інфраструктури
18:48 / 05.05.2022

ОДЕСА, 05 ТРАВНЯ 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я — Прокурорами розпочато кримінальні розслідування за фактом вбивств окупантами людей та руйнування інфраструктури у Херсонській області.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Офісу Генерального прокурора.

У повідомленні ОГП сказано:

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1, 2 ст. 438 КК України).

За даними слідства, в період 2-3 травня 2022 року військовослужбовці країни-агресора здійснили артилерійський обстріл Високопільської та Кочубеївської громад на Херсонщині. В результаті цього загинула мешканка села Заградіївка. За попередніми даними, щонайменше шість мирних жителів громад отримали різного характеру та ступеню тяжкості тілесні ушкодження.

Крім того, від артобстрілів пошкоджені та зруйновані приватні домоволодіння.

Такі дії становлять пряму загрозу життю й здоров’ю мирного населення, суперечать нормам міжнародного гуманітарного права, а саме статтям 51, 52 Додаткового протоколу до Женевської конвенції від 12 серпня 1949 року, які прямо забороняють напади на цивільне населення та цивільні об’єкти.

Наразі у кримінальних провадженнях проводяться невідкладні слідчі дії, спрямовані на швидке, повне і неупереджене дослідження обставин кримінальних правопорушень.

Досудові розслідування за вказаними фактами тривають.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.008
Перейти на повну версію сайту