ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Правоохоронні органи
Білгород-Дністровські правоохоронці зупинили домашнє насильство
13:47 / 07.05.2022

ОДЕСА, 07 ТРАВНЯ 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Поліянти притягують до кримінальної відповідальності жителя Білгород-Дністровського району за домашнє насильство.

Про це ІА “Контекст-Причорномор’я” повідомили в Білгород-Дністровському відділі поліції в Одеській області.

36-річний чоловік, коли випивав, чинив психологічний тиск на цивільну дружину, нецензурно висловлювався на її адресу, погрожував побиттям.

35-річна жінка звернулась до дільничного офіцера поліції, і він вжив заходів впливу на кривдника у вигляді термінового заборонного припису, протоколів, передбачених за вчинення домашнього насильства статтею 173-2 КУпАП, та профілактичних бесід. Адміністративні дії не зупинили агресивної поведінки чоловіка, тому тепер на нього чекає суворіше покарання, передбачене вже статтею 126-1 Кримінального кодексу України.

«Відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені. Наразі вирішується питання про повідомлення фігуранту підозри. Йому загрожують громадські роботи на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до двох років», – розповіла начальниця слідчого відділу Білгород-Дністровського районного відділу поліції Мирослава Ніколішена.

Правоохоронці наголошують: якщо в сім’ї проявилося насильство, телефонуйте на спецлінію «102». Також в Україні функціонує урядова гаряча лінія, яка надає психологічні консультації та підтримку постраждалим за номером 1547, а ще чат-бот МВС #ДійПротиНасильства в месенджері Telegram, що акумулює всю необхідну інформацію про домашнє насильство.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.005
Перейти на повну версію сайту