ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Правоохоронні органи
Прокурори Одещини підозрюють колишнього посадовця у мільйонних зловживаннях
14:05 / 19.05.2022

ОДЕСА, 19 ТРАВНЯ 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Колишньому керівнику державного підприємства Національної академії аграрних наук України повідомлено про підозру у зловживаннях службовим становищем на понад 7 мільйонів гривень.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Одеської обласної прокуратури.

У повідомленні правоохоронців сказано:

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури повідомлено про підозру колишньому керівнику державного підприємства Національної академії аграрних наук України у зловживанні службовим становищем (ч. 2 ст. 364 КК України).

За даними слідства, посадовець, зловживаючи своїм службовим становищем в інтересах третіх осіб, уклав з комерційним підприємством, без погодження з Національною академією аграрних наук України, низку завідомо невигідних для державного підприємства форвардних контрактів на поставку сільськогосподарської продукції.

За умовами укладених контрактів у разі невиконання державним підприємством обсягів поставки, комерційному підприємству повертаються кошти у розмірі 100 % вартості недопоставленого товару та штраф у розмірі 100 % вартості недопоставленого товару.

Незважаючи на те, що за невиконання вищезазначених форвардних контрактів передбачено важкі фінансові наслідки, а також за наявності достатньої кількості сільськогосподарської продукції для виконання умов цих контрактів, колишнім керівником державного підприємства вказані договори не виконано.

Внаслідок таких протиправних дій підозрюваного державне підприємство за рішенням суду зобов’язано сплатити понад 7 млн гривень.

Наразі вирішуються питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі СУ ГУНП в Одеській області за оперативного супроводу співробітників УСБУ в Одеській області.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту