ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Правоохоронні органи
Правоохоронці зірвали спробу «ухилянтів» перетнути кордон
18:21 / 23.05.2022

ОДЕСА, 23 ТРАВНЯ 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Прикордонники та поліцейські затримали жителя Одещини, який намагався незаконно переправити трьох знайомих через державний кордон України.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили у відділі комунікації поліції Одеської області.

В повідомленні правоохоронців сказано:

За допомогу товаришам уникнути мобілізації на військову службу в протиправний спосіб, правопорушник зажадав від них по 300 доларів США. Тепер йому загрожує щонайменше сім років ув’язнення.

Групу чоловіків призовного віку викрили прикордонники в лісосмузі біля пункту пропуску «Степанівка» і викликали поліцію. Як з’ясували правоохоронці, 48-річний житель Роздільнянщини сам планував втекти до сусідньої держави і зголосився взяти з собою за грошову винагороду двох односельців віком 32-х та 42-х років і їхнього 28-річного приятеля з міста Рівне.

Організатору правопорушення правоохоронці повідомили про підозру в замаху на незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинений з корисливих мотивів ( ч. 3 ст. 15 та ч.3 ст.332 Кримінального кодексу України), а суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Тепер чоловіка можуть позбавити волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

«Ухилянти» ж були передані працівникам військкомату.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту