ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Правоохоронні органи
Очільник одного з одеських фондів продавав закордонну допомогу на потреби армії
12:08 / 04.06.2022
Очільник одного з одеських фондів продавав закордонну допомогу на потреби армії

ОДЕСА, 04 ЧЕРВНЯ 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – На Одещині правоохоронці викрили керівника благодійної організації в незаконному використанні гуманітарної допомоги.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили у відділі комунікації поліції Одеської області.

Встановлено, що очільник одного з величезних благодійних фондів в Одеській області організував постачання від міжнародних донорів в Україну касок, бронежилетів, медичного та іншого приладдя нібито для потреб армії. Проте, попри обіцянки закордонним благодійникам передавати гуманітарний вантаж за призначенням, він усе це продавав.

Припинили функціонування злочинної схеми співробітники Слідчого управління ГУНП в Одеській області за оперативного супроводу Служби безпеки України під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Правопорушника затримали «на гарячому» під час реалізації партії міжнародної гуманітарної допомоги на суму майже 500 тисяч гривень.

В ході невідкладних обшуків транспортних засобів, помешкання, офісного та складського приміщень благодійної організації було вилучено захисні каски, аптечки, розгрузки, бронежилети та іншу гуманітарну допомогу, а також кошти, отримані за її незаконну реалізацію.

«Дії «благодійника» кваліфіковані за ч. 3 ст. 201-2 Кримінального кодексу України. Йдеться про незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги, вчинене в особливо великому розмірі під час воєнного стану. Такі дії караються позбавленням волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна, — зазначив старший слідчий СУ ГУНП Андрій Цінський. – В ході слідства будуть встановлені й інші учасники злочинного ланцюга. Наразі вирішується питання про оголошення фігуранту підозри та обрання запобіжного заходу. Слідство триває».


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.015
Перейти на повну версію сайту