ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Правоохоронні органи
Готується суд над посадовцем НААНУ, підозрюваним у заподіянні держпідприємству мільйонних збитків
16:34 / 30.06.2022

ОДЕСА, 30 ЧЕРВНЯ 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Судитимуть колишнього керівника державного підприємства Національної академії аграрних наук України, обвинувачуваним у зловживанні службовим становищем.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Одеської обласної прокуратури.

У повідомленні правоохоронців сказано:

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього керівника державного підприємства Національної академії аграрних наук України за фактом зловживання службовим становищем (ч. 2 ст. 364 КК України).

Нагадаємо, що посадовець, зловживаючи своїм службовим становищем в інтересах третіх осіб, уклав з комерційним підприємством, без погодження з Національною академією аграрних наук України, низку завідомо невигідних для державного підприємства форвардних контрактів на поставку сільськогосподарської продукції.

За умовами укладених контрактів у разі невиконання державним підприємством обсягів поставки, комерційному підприємству повертаються кошти у розмірі 100% вартості недопоставленого товару та штраф у розмірі 100% вартості недопоставленого товару.

Незважаючи на те, що за невиконання вищезазначених форвардних контрактів передбачено важкі фінансові наслідки, а також за наявності достатньої кількості сільськогосподарської продукції для виконання умов цих контрактів, колишнім керівником державного підприємства вказані договори не виконано.

Внаслідок таких протиправних дій обвинуваченого державне підприємство за рішенням суду зобов’язано сплатити понад 7 млн гривень.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі СУ ГУНП в Одеській області за оперативного супроводу співробітників УСБУ в Одеській області.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту