ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Правоохоронні органи
НАБУ та САП завершили розслідування щодо екс-керівника Чорноморського порту
17:25 / 05.07.2022

ОДЕСА, 05 ЛИПНЯ 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Скеровано до суду справу щодо колишнього керівника ДП «Морський торговельний порт «Чорноморськ», обвинуваченого в одержанні неправомірної вигоди.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Національного антикорупційного бюро України.

В повідомленні правоохоронців сказано:

4 липня 2022 року НАБУ і САП скерували до Вищого антикорупційного суду справу за обвинуваченням колишнього в.о. керівника ДП «Морський торговельний порт «Чорноморськ» та його спільника в одержанні неправомірної вигоди у 250 тис. дол. США.

Дії колишнього в.о. керівника ДП «Морський торговельний порт «Чорноморськ» кваліфіковано за ч. 4 ст.368 КК України, а посередника – за ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст.368 КК України.

За даними слідства, чинний на момент вчинення злочину в.о. керівника державного підприємства одержав кошти за погодження плану санації збанкрутілої приватної компанії. Однак залучення інвестора для збанкрутілої приватної компанії потребувало погодження комітету кредиторів, у якому ДП мало більшість голосів. Тож, коли очільник ДП відчув серйозність намірів одного з інвесторів, зажадав від нього плату за «лояльність», оцінивши її у 250 тис. дол. США.

Керівник ДП діяв за посередництва представника іншого кредитора приватної компанії, який отримав неправомірну вигоду для подальшої передачі посадовцю ДП «Морський торговельний порт «Чорноморськ».

Осіб викрили «на гарячому» 10 грудня 2020 року. Наступного дня їм повідомили про підозру. У вересні 2021 року НАБУ і САП завершили слідство.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту