ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Правоохоронні органи
Готується суд над високопоставленим одеським митником, підозрюваним у корупції
15:12 / 26.07.2022

ОДЕСА, 26 ЛИПНЯ 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я — За систематичне одержання хабарів судитимуть виконувача обов’язків начальника митного посту Одеської митниці.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Офісу Генерального прокурора.

У повідомленні ОГП сказано:

Прокурори Офісу Генерального прокурора завершили досудове розслідування та направили до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно виконувача обов’язків начальника митного посту Одеської митниці Держмитслужби в одержанні неправомірної вигоди і зловживанні впливом (ч. 3 ст. 368, ч. 1 ст. 32, ч. 2 ст. 369-2 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що службовець структурного підрозділу митниці протягом 2020-2021 років систематично одержував від представника юридичної особи неправомірну вигоду за здійснення впливу на службових осіб митних постів Одеської митниці Держмитслужби. Обвинувачений одержував неправомірну вигоду за безперешкодне митне оформлення транспортних засобів, ввезених товариством на митну територію України, а також за сприяння товариству у такому оформленні транспортних засобів на митному посту.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося Головним слідчим управлінням Державного бюро розслідувань, оперативний супровід – Головним оперативним управлінням Державного бюро розслідувань та Управлінням Служби безпеки України в Одеській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту