ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Правоохоронні органи
Готується суд над держвиконавцем, підозрюваним у причетності до незаконного відчуження майна
17:33 / 28.07.2022

ОДЕСА, 28 ЛИПНЯ 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Перед судом постане державний виконавець, обвинувачений у відчуженні державної нерухомості вартістю майже 60 мільйонів гривень.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Одеської обласної прокуратури.

У повідомленні правоохоронців сказано:

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно головного державного виконавця Управління забезпечення примусового виконання рішень в Одеській області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції за фактом службової недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, держвиконавець, незважаючи на наявність встановленої законом заборони щодо проведення виконавчих дій відносно об’єкту права державної власності, в рамках виконавчого провадження неправомірно реалізувала на електронних торгах належний Мінінфраструктури України виробничий будинок з господарськими будівлями і спорудами загальною площею 3026 м кв. Зазначений будинок закріплений на праві господарського відання за ДП «Чорноморсько-Азовське виробничо-експлуатаційне управління морських шляхів».

Внаслідок таких протиправних дій державі завдано майже 60 млн грн шкоди, щодо відшкодування якої прокуратурою пред’явлений позов.

Крім того, прокуратурою вживаються заходи представницького характеру, з метою визнання недійсними електронних торгів та повернення нерухомості у власність держави. Наразі за рішенням суду на незаконно реалізоване майно накладено арешт.

Також тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, задіяних в оборудці.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі СУ ГУНП в Одеській області за оперативного супроводу співробітників УСБУ в Одеській області.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.007
Перейти на повну версію сайту