ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Правоохоронні органи
СБУ: уродженцю Одещини — бойовику терористичної організації «днр» — оголошено про підозру
19:35 / 02.08.2022

ОДЕСА, 02 СЕРПНЯ 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Слідчі Служби безпеки України оголосили підозру полоненому бойовику терористичної організації «днр».

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Управління СБ України в Одеській області.

У повідомленні облуправління Служби сказано:

Слідчі Служби безпеки України повідомили про підозру учаснику незаконних збройних формувань, який брав участь у бойових діях проти України.

Оперативники спецслужби встановили, що уродженець Одеської області у травні 2014 році добровільно приєднався до терористичної організації «днр». З того часу, майже 8 років, перебував у складі незаконного збройного формування та чинив збройний опір українським військовим.

З 24 лютого цього року, бойовик, перебуваючи на посаді гранатометника у складі бойового підрозділу 11 окремого мотострілецького полку «днр», що входив до складу окупаційних військ рф, брав участь у бойових діях проти військовослужбовців Збройних Сил України на території Донецької області.

Крім того, зрадник брав участь у окупації населених пунктів Прохорівка, Кам'янське, Сонячне, Хлібодарівка, Донецьке, Вільне, Ближне, Бугаз, Новотроїцьке, Оленівка та Березове Донецької області.

У березні цього року українські війська завдали потужного удару по позиціям загарбників та захопили багатьох бойовиків у полон, у тому числі й уродженця Одещини.

У межах розпочатого кримінального провадження за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України бойовику повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Слід зазначити, що ранійше слідчі СБУ заочно повідомили зловмиснику про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України. Наразі обвинувальний акт за фактом участі у терористичній організації перебуває у суді.

Наразі з чоловіком працюють слідчі та встановлюють усі обставини протиправної діяльності.

Тривають слідчі дії.

Досудове розслідування здійснюється під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту