ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Правоохоронні органи
Угрупування із семи «чорних лісорубів» затримали на Одещині
16:16 / 02.12.2022

ОДЕСА, 02 ГРУДНЯ 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Семи учасникам злочинної групи повідомлено про підозру в організації незаконного «бізнесу» на порубці лісу у Подільському районі.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Одеської обласної прокуратури.

У повідомленні правоохоронців сказано:

За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої екологічної прокуратури Одеської обласної прокуратури повідомлено про підозру 7 учасникам злочинної групи за фактом незаконних порубок дерев, що спричинили збитки на понад 1 млн грн (ч. 4 ст. 246 КК України).

За даними слідства, підозрювані, з метою отримання незаконного прибутку, за допомогою ланцюгових бензопил, сокир, ручних колунів здійснювали несанкціоновані порубки дерев породи «дуб», «акація» та «ясен» на території Подільського району. Дерева завозили на територію пилорам, виготовляли дрова та реалізовували сировину приватним особам і комерційним структурам.

Ділків затримали «на гарячому» – під час зрубу та вивезення чергової партії деревини.

Внаслідок протиправної порубки лісу на земельних ділянках площею понад 30 га державі завдано орієнтовно понад 1 млн грн матеріальної шкоди.

В ході 38 санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили у ділків понад 40 кубометрів дров та інших лісоматеріалів, знаряддя вчинення злочину – бензопили, сокири, транспортні засоби, кошти і документацію, що містить докази злочинних оборудок.

Наразі підозрюваних взято під варту із альтернативою застави у 2 млн гривен.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі СУ ГУНП в Одеській області за оперативного супроводу співробітників ДКР ГУНП в Одеській області.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.005
Перейти на повну версію сайту