ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Правоохоронні органи
З’явились подробиці збиття колишнім коком дрона-камікадзе, який атакував катер Морохорони ДПСУ (відео)
08:39 / 23.12.2022

ОДЕСА, 23 ГРУДНЯ 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я — Морський прикордонник розповів про свою дуель з дроном, в ході якої відбив атаку російського безпілотника.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Держприкордонслужби України.

У повідомленні відомства сказано:

Нещодавно він був помічником машиніста, а тепер захищає Батьківщину у лавах Морської охорони, та вже має досвід збиття дрона-камікадзе, яким рашисти намагалися уразити катер морських прикордонників.

Електрик-рульовий катера Морської охорони матрос Костянтин на псевдо «Феня» народився у Запорізькій області, ріс – на Донеччині, а 15-річним юнаком переїхав до Маріуполя.

Навчався у Маріупольському механіко-металургійному коледжі – опановував фах молодшого спеціаліста експлуатації тягового рухомого складу. На 4-му курсі навчання вже почав працювати помічником машиніста потяга на «Азовсталі».

Минулого року, після випуску з коледжу, ще три місяці працював за дипломом, але згодом попрямував до центру комплектування із бажанням захищати Батьківщину. Спочатку 19-річному Костянтину відмовили, але він не полишав спроб і після другого «штурму» був призваний на строкову службу та за розподілом потрапив до Морської охорони Державної прикордонної служби.

У Навчальному центрі Морської охорони отримав спеціальність електрика-рульового, і згодом був призначений до складу екіпажу одного з катерів Одеського загону Морської охорони.

З початком служби на катері, спробував себе на посаді кока-кулеметника, але якщо з кулеметом потоваришував швидко й найкращим чином, то з «чаклуванням» на камбузі якось не склалося. Тож, згодом із задоволенням обійняв посаду рульового, де наразі «ріже хвилі», кермуючи залізним побратимом. А вміння Кості вправно поводитися з кулеметом, дозволило врятувати весь екіпаж. Боєць миттєво зреагував та ліквідував російський дрон, який атакував їхній катер.

«Не повірите, але море – не моя стихія. В дитинстві мене вперше захитало на морі й це відчуття доволі сильно закарбувалося у пам’яті. Зараз ще також трохи нудить під час хитавиці, але загалом вже призвичаївся. Сприймаю шторм, як певний атракціон. Проте, на певний фізичний дискомфорт у штормову погоду годі й жалітися, адже на кожному з нас – неабияка відповідальність – будь-що ми маємо вистояти та здолати ворога, який намагається окупувати нашу країну. Дехто з моїх друзів зараз знаходиться в полоні. А хтось вже загинув, поклавши своє життя у боротьбі за Україну… Тому ми маємо зробити все задля того, аби звільнити нашу країну від загарбників, а згодом притягнути їх до відповідальності за всі злочини, за все те, що вони накоїли на нашій землі», — каже Костянтин.

Батько матроса також військовослужбовець. Хлопцю змалечку дуже подобалася батькова військова виправка, розсудливість, стресостійкість та якесь особливе ставлення до життя. Він часто бував у нього в частині, бачив армійське життя, військовий побут, як військовослужбовці займаються спортом та бойовими мистецтвами. Це сформувало певний світогляд Костянтина та його бажання бути схожим на батька. Тому, не вагаючись, він вирішив присвятити своє життя військовій справі й цього року перейшов зі строкової служби на контрактну. Розмірковує й над тим, аби належним чином опанувати всі аспекти морського фаху, аби у майбутньому стати офіцером.

Є у житті Костянтина й ще певні плани – морський прикордонник має кохану дівчину, з якою після Перемоги України вони планують побратися. Воїн впевнений, що ми однозначно переможемо російських окупантів.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.005
Перейти на повну версію сайту