ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Правоохоронні органи
Правоохоронці затримали незаконного лісоруба
14:52 / 21.01.2023

ОДЕСА, 21 СІЧНЯ 2023 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Поліцейські повідомили про підозру жителю Березівського району в незаконній порубці захисних лісових насаджень.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в Березівському районному відділі поліції в Одеській області.

35-річний місцевий чоловік встиг спиляти та завантажити у свій автомобіль десять дерев черешні та акації. Дозволу на таку діяльність у нього не було. Згідно з висновками експертів, своїми діями громадянин завдав державі понад 50 тисяч гривень збитків.

Про вирубку дерев правоохоронців повідомив лісничий Краснопільського лісництва, що на території Курісовської громади. Поліцейські викрили правопорушника «на гарячому».

Спиляну деревину та бензопилу правопорушника поліцейські вилучили, а автівку помістили на арештмайданчик. Фігуранту повідомили про підозру в незаконній порубці дерев у захисних насадженнях, що заподіяли істотну шкоду, за частиною 1 статті 246 Кримінального кодексу України.

Це правопорушення тягне за собою покарання у вигляді штрафу від тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17000 – 25500 гривень) або арешту на строк до шести місяців, або обмеження чи позбавлення волі на строк до трьох років. Досудове розслідування триває.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту