ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Правоохоронні органи
Судитимуть рибінспектора з Одещини, підозрюваного у корупції
16:07 / 23.01.2023

ОДЕСА, 23 СІЧНЯ 2023 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Готується суд над інспектором Чорноморського рибоохоронного патруля, якого обвинувачують в «обілечуванні» рибалок на річці Дунай.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Одеської обласної прокуратури.

В повідомленні прокуратури сказано:

Прокурори Спеціалізованої екологічної прокуратури Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно інспектора одного з відділів рибоохоронного патруля Чорноморського басейнового управління Держагентства меліорації та рибного господарства за фактом корупції (ч. 2 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, інспектор одержав 20400 грн хабара за вирішення питання про непритягнення підприємця, який займається рибним промислом, до відповідальності за незаконний вилов водних живих ресурсів у р. Дунай в Ізмаїльському районі на Одещині.

Встановлено, що ділок налагодив злочинну схему з систематичного одержання хабарів від рибалок у розмірі 9 тис грн на тиждень, за вилов червонокнижних видів риб (осетра чи білуги) – 50 % від вартості риби і 30% вартості ікри або частину виловленої риби.

За ці кошти чоловік обіцяв забезпечити безперешкодну риболовлю та запевняв у своїй спроможності, при необхідності, вирішити будь-яке питання з прикордонниками, співробітниками водної поліції та іншими інспекторами рибоохорони.

Правоохоронці затримали інспектора безпосередньо після одержання чергового траншу.

Досудове розслідування та оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснювали слідчі та оперативні працівники ТУ ДБР у Миколаєві.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту