ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Правоохоронні органи
СБУ: судитимуть зрадника, який готувався «здавати» російським окупантами своїх колишніх колег — правоохоронців
15:45 / 06.02.2023

ОДЕСА, 06 ЛЮТОГО 2023 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Співробітники Служби безпеки України завершили досудове розслідування щодо зрадника, який готував для рф списки «потенційних цілей» серед українських топпосадовців зі спецслужб і правоохоронців.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Управління СБ України в Одеській області.

У повідомленні облуправління Служби сказано:

Слідчі Служби безпеки України завершили досудове розслідування щодо агента російських спецслужб, який збирав розвіддані у тому числі і стосовно керівництва Служби безпеки. Матеріали справи скеровано до суду.

Нагадаємо, у вересні минулого року контррозвідники СБУ у ході спецоперації в Одесі затримали колишного керівника кримінальної розвідки Управління боротьби з оргзлочинністю (відоме як розформоване у 2015 році УБОЗ) МВС України.

Як встановило слідство органів безпеки, агент за вказівкою московських «кураторів» збирав розвідінформацію про Сили безпеки та оборони, відомості про суспільно-політичну ситуацію на півдні України, закриту інформацію про установчі дані правоохоронців. Отриману інформацію окупанти планували використати для визначення «потенційних цілей» серед українських силовиків, проведення диверсій і спеціальних інформаційних операцій для їх дискредитації та спроб вербування.

Під час розслідування слідчі СБУ встановили, що ворожого поплічника завербували представники країни-агресора у червні 2022 року.

Наразі до суду скеровано обвинувальний акт стосовно зрадника, який обвинувачується у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Звинувачення висунуто за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України.

Заходи з викриття і затримання зрадника проводили підрозділи СБУ Одеської області за координації Департаменту контррозвідки Служби безпеки та процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту