ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Правоохоронні органи
Судитимуть підприємця, підозрюваного у шахрайському заволодінні землею в центрі Одеси
14:46 / 03.03.2023

ОДЕСА, 03 БЕРЕЗНЯ 2023 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Готується суд над директором приватного підприємства, обвинувачуваним у шахрайському заволодінні 0,4 га землі в центрі Одеси вартістю 27 млн грн.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Одеської обласної прокуратури.

В повідомленні прокуратури сказано:

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно керівника одного із підприємств Одеси за фактами використання підроблених документів та шахрайського заволодіння землею (ч. 2, ст. 28, ч. 4 ст. 358, ч. 4 ст. 190 КК України).

Слідством встановлено, що директор приватного підприємства, використовуючи підроблені документи щодо права власності на земельну ділянку, заволодів майже 0,4 га землі по вул. Мечникова, в центрі Одеси. При цьому чоловік зареєстрував право власності на ділянку за своїм підприємством.

Вказана земля належить територіальній громаді, в особі Одеської міськради, та внаслідок таких протиправних дій зловмисника нанесені державі збитки оцінюються у понад 27 млн гривень.

Слід зазначити, що на даний час землю повернуто державі. За відповідним зверненням прокурорів Міністерством юстиції України скасовано право власності на земельну ділянку.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі СУ ГУНП в Одеській області за оперативного супроводу співробітників УСР в Одеській області ДСР НП України.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту