ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Правоохоронні органи
Суд повернув у держвласність одеські землі рекреаційного призначення
10:40 / 16.03.2023

ОДЕСА, 16 БЕРЕЗНЯ 2023 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Господарський суд Одеської області повернув у державну власність земельну ділянку площею 1 га по одеській вулиці Зої Космодем’янської.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Одеської обласної прокуратури.

В повідомленні прокуратури сказано:

Господарський суд Одеської області задовольнив позов Київської окружної прокуратури м. Одеси в інтересах держави про витребування у малого приватного підприємства «Картас» у державну власність на користь Міністерства освіти і науки України земельної ділянки площею 1 га по вул. Зої Космодем’янської в Одесі.

Встановлено, що на підставі неіснуючого рішення суду та державного акту на землю, який в дійсності не видавався, поза волею власника – держави, за підприємством зареєстровано право власності на зазначену ділянку вартістю 58 млн гривень.

Слід зазначити, що вказана земля належить до категорії земель рекреаційного призначення, яка у 1961 році була відведена у постійне користування Одеському державному екологічному університету для розміщення учбової гідрометеорологічної станції.

Також наразі триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом шахрайського заволодіння земельною ділянкою (ч. 4 ст. 190 КК України).


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.006
Перейти на повну версію сайту