ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Правоохоронні органи
Експравоохоронця затримано за держзраду і шпигування для росіян в Одесі та Миколаєві
15:56 / 20.03.2023

ОДЕСА, 20 БЕРЕЗНЯ 2023 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я — Затримано колишнього співробітника правоохоронних органів, який став агентом спецслужб рф та очікував на окупацію Одеси.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Офісу Генерального прокурора.

У повідомленні ОГП сказано:

За процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури викрито експравоохоронця та повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, підозрюваний за грошову винагороду допомагав ворогу в проведенні підривної діяльності проти України. Також у разі окупації Одеси хотів отримати посаду начальника економічного відділу в правоохоронних органах РФ.

Він збирав розвіддані про місця розташування засобів протиповітряної оборони ЗСУ на території одного з районів Одеси, їхньої кількості, а також щодо особового складу та військової техніки, які здійснюють охорону цих об’єктів.

На виконання завдань російських кураторів під час поїздки до Миколаєва агент відстежував постачання військової техніки на передову, зосередження військових, фіксував місця дислокації військових частин та позицій ППО.

Для комунікації з представниками ФСБ РФ інформатор використовував заздалегідь відпрацьований анонімний телеграм-канал. У текстових повідомленнях коригувальник підтверджував ворогові координати військових об’єктів за допомогою посилання на Google maps.

Наразі підозрюваному обрано безальтернативний запобіжний захід – тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Одеській області за оперативного супроводу співробітників ГВ ЗНД УСБУ в Одеській області.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту