ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Правоохоронні органи
Одній з громад Одещини суд повернув велику земельну ділянку
16:45 / 21.03.2023

ОДЕСА, 21 БЕРЕЗНЯ 2023 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Ананьївській територіальній громаді повернуто 78 гектарів земель сільськогосподарського призначення, вартість яких оцінюється у понад 12 мільйонів гривень.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Одеської обласної прокуратури.

В повідомленні прокуратури сказано:

Суд задовольнив позов Любашівської окружної прокуратури в інтересах держави до ГУ Держгеокадастру в Одеській області і громадянки та скасував наказ, визнав недійсним договір оренди землі, скасував держреєстрацію права оренди, повернув сільськогосподарську земельну ділянку площею 78 га вартістю 12,6 млн грн Ананьївській територіальній громаді.

Прокурором в суді доведено, що на підставі наказу ГУ Держгеокадастру в Одеській області про затвердження документації із землеустрою вказану ділянку надано громадянці в оренду для ведення фермерського господарства без належної перевірки.

Зокрема, представники Держгеокадастру не пересвідчилися в дійсності волевиявлення заявниці, наявності в неї бажання створити фермерське господарство та спроможності вести господарство такого виду – виробляти товарну сільськогосподарську продукцію, займатися її переробкою та реалізацією з метою отримання прибутку.

В свою чергу, жінка фермерське господарство не створила та не має у власності відповідної сільгосптехніки для обробки землі.

Внаслідок такого формального підходу до вирішення заяви громадянки вона одержала в користування землю державної власності за спрощеною процедурою, поза передбаченим законом обов’язковим проведенням земельних торгів.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту