ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Правоохоронні органи
Двох військових чиновників з Одещини підозрюють у вимаганні хабаря з військовослужбовця
17:40 / 21.03.2023

ОДЕСА, 21 БЕРЕЗНЯ 2023 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я — В Одесі двох керівників військової частини затримано за вимагання 100 тисяч гривень хабаря з підлеглого військовослужбовця.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Офісу Генерального прокурора.

У повідомленні ОГП сказано:

За процесуального керівництва прокурорів Одеської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону викрито та повідомлено про підозру заступнику командира військової частини та начальнику речової служби цієї ж частини за фактом одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, заступник командира та начальник речової служби військової частини вимагали від підлеглого військовослужбовця 120 тис грн неправомірної вигоди. За ці кошти вони обіцяли підписати документи для переведення в іншу військову частину та не ініціювати службову перевірку щодо можливої нестачі бронежилетів.

Під час одержання частини неправомірної вигоди в сумі 100 тис грн, їх затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі їм обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 998 448 грн кожному.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі територіального управління ДБР, розташованого у м. Миколаєві, оперативний супровід ‒ оперативні співробітники ТУ ДБР, розташованого у м. Миколаєві.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту