ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Правоохоронні органи
ДБР: посадовець Одеської митниці підозрюється у зловживанні службовим становищем
17:19 / 28.03.2023

ОДЕСА, 28 БЕРЕЗНЯ 2023 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Співробітники Державного бюро розслідувань повідомили інспектору Одеської митниці про підозру в зловживанні службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки державним інтересам.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Державного бюро розслідувань.

В повідомленні відомства сказано:

Працівники ДБР повідомили про підозру інспектору Одеської митниці, через дії якого бюджет держави недоотримав мільйони гривень від розмитнення товарів.

До повномасштабного вторгнення рф в Україну до митного посту «Одеса-порт» з Китаю у контейнерах були завезені тони товару, зокрема одягу.

Після відповідного огляду продукція, згідно з правилами, була переміщена на інший митний пост, де безпосередньо здійснювалось оформлення товарів. Протиправна схема полягала у подачі декларації з товаросупровідними документами, в яких номенклатура товарів та їх кількість і вартість свідомо змінювались на користь імпортерів. Працівники Бюро встановили, що завдяки «допомозі» інспектора комерсанти економили на податках державі понад мільйон гривень на розмитнені кожного контейнеру.

Наразі перевіряються інші можливі факти зловживань працівників митниці. Інспектору повідомлено про підозру в зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам (ч. 2 ст. 364 КК України).

Санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі.

Процесуальне керівництво здійснює Одеська обласна прокуратура.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту