ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Правоохоронні органи
Українські прикордонники врятували від смерті у воді молодого румуна
18:02 / 28.03.2023

ОДЕСА, 28 БЕРЕЗНЯ 2023 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я — Прикордонники Ізмаїльського загону врятували кермувальника румунського човна, який перекинувся на Дунаї.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Держприкордонслужби України.

У повідомленні відомства сказано:

Працівники портової служби «Ізмаїльського морського торговельного порту» помітили на річці Дунай перевернутий човен та людину у воді. Інформацію негайно передали прикордонникам Ізмаїльського загону.

Для порятунку чоловіка одразу вийшов прикордонний наряд на катері. Охоронці кордону дістали з води 19-річного хлопця, який виявився громадянином Румунії.

Він розповів, що після капітального ремонту двигуна вирішив на човні вийти на воду аби випробувати його. Але сильний вітер здійняв хвилю і внаслідок невдалого маневру легкий моторний човен перекинувся. Чоловік опинився у холодній воді, ще й без рятувального жилета. Він тримався за човен, який зносило течією.

Хлопцю пощастило, що його вчасно помітили та врятували українські прикордонники, адже, враховуючи сильний вітер, глибину річки (подекуди сягає 7 м.) та низьку температуру води (близько 13 ℃), інцидент міг завершитися трагедією для нього самого.

Охоронці кордону також спробували витягнути й човен, який майже увесь був під водою, але, через небезпеку це зробити не вдалося.

Хлопця прикордонники передали румунським колегам. Він разом з останніми подякував українцям за врятоване життя.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту