ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Правоохоронні органи
Одеський суд наклав арешт на пам’ятку архітектури, розташовану на Приморському бульварі
17:35 / 29.03.2023

ОДЕСА, 29 БЕРЕЗНЯ 2023 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Одеською обласною прокуратурою вживаються заходи щодо повернення до комунальної власності пам’ятки архітектури та історії національного значення «Прибутковий будинок Лехре».

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Одеської обласної прокуратури.

В повідомленні прокуратури сказано:

Прокурорами Одеської обласної прокуратури вживаються заходи щодо повернення до комунальної власності пам’ятки архітектури та історії національного значення «Прибутковий будинок Лехре» на Приморському бульварі в Одесі, спорудженої у 1823 – 1826 роках та добудованої у 1895 році за проєктом архітектора Г.К. Шеврембрандта.

За позовом обласної прокуратури Господарським судом Одеської області відкрито провадження у справі щодо розірвання договору купівлі-продажу нежитлових приміщень пам’ятки загальною площею 2390 м кв, укладеного між Одеською міською радою та ТОВ, та зобов’язання повернути їх до комунальної власності.

Підставою позову стало невиконання власником вимог договору купівлі-продажу, охоронного договору та фактичне доведення історичної будівлі до повного занепаду.

Судом задоволено заяву прокурора про забезпечення позову та накладено арешт на спірний об’єкт нерухомого майна, а також заборонено здійснювати будь-які реєстраційні дії щодо вказаної пам’ятки.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.005
Перейти на повну версію сайту