ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Правоохоронні органи
Поліція: одесит організував розкрадання 300 тис грн на ремонті ліцею та інтернату
16:19 / 03.04.2023

ОДЕСА, 03 КВІТНЯ 023 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – На Одещині правоохоронці підозрюють групу осіб у привласненні більше 300 тисяч гривень під час ремонту навчального закладу та соціально-медичної установи.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили у відділі комунікації поліції Одеської області.

В повідомленні поліції сказано:

Організатору злочину та трьом його спільникам загрожує до восьми років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років за розкрадання коштів з обласного бюджету, підробку офіційних документів та їхнє використання.

В ході слідства правоохоронці встановили, що організував розкрадання бюджетних коштів, виділених на ремонт одного із ліцеїв в Одесі та спального корпусу одного з психоневрологічних будинків-інтернатів в Одеському районі, місцевий житель, який тривалий час обіймав керівні посади, у тому числі, в юридичних особах публічного права, та в силу займаних посад і отриманого досвіду був обізнаний про порядок й умови проведення тендерних закупівель за бюджетні кошти.

Для реалізації злочинного плану він знайшов спільників, на даний час слідство встановило трьох осіб, серед яких директор одного з департаментів Одеської обласної державної адміністрації, і відкрив ФОП на підставну особу, з яким надалі було укладено договори на закупівлю ремонтних робіт на вищезгаданих об’єктах.

У навчальному закладі підрядник з допомогою спільників виконав частину взятих на себе зобов’язань та організував виготовлення завідомо неправдивих облікових документів, в яких обсяги та вартість виконаних будівельних робіт, використаних будівельних матеріалів і виробів були завищені більше ніж на 175 тисяч гривень. Ці кошти зловмисники привласнили.

Аналогічну оборудку організатор злочину зі спільниками провернули і в соціально-медичній установі. На цьому будівництві вони привласнили майже 160 тисяч гривень.

На підставі зібраних правоохоронцями доказів організатору злочинної оборудки та трьом його спільникам повідомили про підозру в організації та пособництві у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, зокрема повторно (ч.ч. 3 та 5 ст. 27, ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України), а також в організації підроблення та підробленні офіційних документів, які видаються, посвідчується фізичною особою-підприємцем і які надають права з метою використання їх підроблювачем чи іншою особою, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, й у використанні завідомо підроблених документів (ч.ч. 3 та 4 ст. 358 того ж кодексу).

Максимальне покарання, яке тягнуть за собою санкції даних статей, – до восьми років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове слідство триває.

Заходи проводять слідчі відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління ГУНП в Одеській області за оперативним супроводом співробітників СБУ та під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту