ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Правоохоронні органи
Одеські поліцейські затримали одного із підозрюваних у спробі викрадення людини
13:48 / 06.05.2023

ОДЕСА, 06 ТРАВНЯ 2023 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – У Києві розшукали фігуранта справи про спробу викрадення підприємця з Одеської області.

Про це ІА «Контекст-Причорномор’я» повідомили у пресслужбі ГУ Національної поліції в Одеській області.

Подія сталася у 2021 році. Затриманий та двоє його спільників намагалися викрасти підприємця з селища Затока. Вони підстерегли потерпілого на одній із вулиць Одеси, побили його та силою намагалися заштовхати до автомобіля. Проте під час спроби викрасти чоловіка на них почали звертати увагу перехожі, завадивши довести справу до кінця. Спільники залишили потерпілого та поїхали з місця злочину.

Оперативники Департаменту стратегічних розслідувань НПУ та Управлінь стратегічних розслідувань в Одеській області та у місті Києві спільно зі слідчими відділу поліції № 1 Одеського районного управління поліції № 1 встановили, що до злочину причетний 32-річний житель Одеси зі зв’язками у кримінальному середовищі та двоє його спільників, які наразі перебувають за межами України.

Встановивши місцезнаходження фігуранта у місті Києві, поліцейські провели заходи для його затримання. 4 травня його затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. В ході обшуку тимчасового місця проживання чоловіка та належного йому автомобіля поліцейські вилучили два пістолети з набоями до них. Зазначені предмети у рамках провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України, скерували на експертне дослідження.

Наразі затриманому повідомили про підозру у замаху на незаконне позбавлення волі або викрадення людини за попередньою змовою групою осіб, що супроводжувалося заподіянням потерпілому фізичних страждань. Це правопорушення передбачене ч. 3 ст. 15, ч. 2 ст. 146 Кримінального кодексу України і карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Малиновський районний суд у місті Одесі обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном два місяці без права внесення застави. Досудове розслідування триває за процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту