ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Правоохоронні органи
Прокуратура: на Одещині попереджено безпідставні витрати 28 млн грн з держбюджету
10:48 / 12.05.2023

ОДЕСА, 12 ТРАВНЯ 2023 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Одеська обласна прокуратура добилася розірвання сумнівного з точки зору правоохоронців договору підряду про закупівлю робіт на суму 28 мільйонів гривень.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Одеської обласної прокуратури.

В повідомленні прокуратури сказано:

За втручання прокуратури

За втручання прокурорів Одеської обласної прокуратури розірвано договір підряду про закупівлю робіт за кошти державного бюджету на суму 28 млн грн, що був укладений у порушення процедури закупівлі.

Так, у листопаді 2021 року між одним з комунальних підприємств смт Сарата Білгород-Дністровського району та підприємством-підрядником, за результатами проведених відкритих торгів, укладено договір на закупівлю робіт «Нове будівництво туристично-інформаційного центру по вул. Промзона, 11б, в Сараті».

Разом з тим, в порушення процедури закупівлі, Замовником безпідставно не відхилено пропозицію підрядника, хоча ним не підтверджено наявність обладнання, матеріально-технічної бази та технологій, а також документально підтвердженого досвіду виконання аналогічного за предметом закупівлі договору.

Крім того, комунальне підприємство не опублікувало інформацію щодо обґрунтування очікуваної вартості та розміру бюджетного призначення на закупівлю даних робіт. Річний план закупівель в електронній системі не прикріплено.

На виконання договору Замовник перерахував частину коштів на рахунок підрядного підприємства, а саме 1 073 100 грн, на які в подальшому закуплене обладнання.

У зв’язку із зазначеним, прокурорами на адресу комунального підприємства – Замовника торгів скеровано низку запитів в поряду ст. 23 Закону України «Про прокуратуру» з метою встановлення підстав для представництва інтересів держави в суді, на виконання яких прокуратуру повідомлено про усунення виявлених порушень шляхом розірвання вищезазначеного договору, а також фактичного повернення придбаного підрядником обладнання відповідно до актів приймання-передачі.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту