ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Правоохоронні органи
Прокуратура: одеській громаді повернуто 0,38 га землі
09:37 / 17.05.2023

ОДЕСА, 17 ТРАВНЯ 2023 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Апеляційний суд підтримав позицію прокуратури і повернув територіальній громаді Одеси землю вартістю 24,5 млн грн по вулиці Пестеля.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Одеської обласної прокуратури.

В повідомленні прокуратури сказано:

Південно-західний апеляційний господарський суд підтримав позицію прокурорів та залишив у силі рішення суду першої інстанції, яким задоволено позов Малиновської окружної прокуратури м. Одеси та повернуто територіальній громаді міста земельну ділянку площею 0,38 га вартістю 24,5 млн гривень.

Прокурором в суді доведено, що земля передана Одеською міською радою в оренду для будівництва у позаконкурентний спосіб, усупереч вимогам законодавства. Зокрема, товариство мало право на отримання ділянки значно меншої площі, яка необхідна була лише для обслуговування об’єктів нерухомості, розташованих на ній.

Натомість земельну ділянку підприємству надано для будівництва нового об`єкта – 2-хсекційного 16-типоверхового житлового будинку з торгівельними та офісними приміщеннями та підземним паркінгом, з подальшим знесенням існуючих нежитлових будівель.

Водночас, для будівництва нового об’єкту нерухомості земля могла бути передана у користування лише на підставі аукціону.

Суд погодився з доводами прокурора та визнав незаконним рішення міськради та недійсним договір оренди і зобов’язав товариство повернути земельну ділянку територіальній громаді м. Одеси.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту