ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Правоохоронні органи
СБУ викрила чиновника Держпродспоживслужби Одещини на корупції
14:12 / 30.06.2023

ОДЕСА, 30 ЧЕРВНЯ 2023 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Служба безпеки України викрила керівника одного з районних управлінь ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області на організації корупційної схеми.

Як повідомляє кореспондент ІА «Контекст-Причорномор’я», про це йдеться на Фейсбук-сторінці Управління СБ України в Одеській області.

Оперативники спецслужби встановили, що посадовець вимагав неправомірну вигоду від комерсантів. За хабарі чиновник гарантував безперешкодне отримання дозвільних документів, необхідних для реалізації та зберігання продукції тваринного походження. Зокрема, мова йде про позитивний висновок лабораторії та видачу ветеринарного свідоцтва необхідної форми. За весь «пакет послуг» посадовець вимагав тисячу доларів США.

У ході досудового розслідування правоохоронці задокументували факт отримання грошей виконуючим обов’язки начальника районного управління з представника комерційної структури. Наразі посадовцю оголошено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності.

Операція із викриття корупційної схеми проводили співробітники СБУ Одеської області спільно зі слідчими ГУ Нацполіції в Одеській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту